Corona - preteaching

Benieuwd hoe de leerlingen de preteaching op SJC ervaren? Chloé uit het 6de jaar deelde alvast haar ervaringen via nws.nws.nws op Instagram (nieuws voor jongeren van de VRT).

VRT op bezoek: Jongeren en fastfood

Op dinsdag 18 februari kwam de VRT langs om een klas zesdejaars aan het woord te laten over het thema Jongeren en fastfood.

Worden ze beïnvloed door de reclame die op sociale media verspreid wordt?

Het getal π 

Op 14 maart is het, zoals iedere wiskundeliefhebber weet, pi-dag. Waarom op 14 maart? Het getal pi is afgerond 3,14 en de Amerikaanse schrijfwijze voor de datum van 14 maart wordt geschreven als 3/14.

π-dag wordt over heel de wereld gevierd. Voorbeelden hiervan zijn het eten van een taart (want in het Engels is dat 'pie') en het eten van PIzza.

Hier op het SJC vieren we pi-dag jaarlijks met een wedstrijd, georganiseerd door Mr. Stienaers. De leerlingen krijgen als opdracht om het getal pi zo ver mogelijk uit het hoofd te leren. Omdat hierin geen patroon zit, is dat natuurlijk een helse opgave. Elk jaar wordt de winnaar bekend gemaakt op 15 maart en krijgt hij of zij een eervolle vermelding op de website.

Winnaar 2018-2019 in de tweede graad:

- Liam De volder: 600 cijfers na de komma

Winnaar 2018-2019 in de eerste graad:

- Noor Lannoo: 440 cijfers na de komma

Winnaar 2017-2018 in de eerste graad:

- Liam De Volder: 520 cijfers na de komma

Het SJC-record staat op naam van Liam De Volder: 600 cijfers na de komma.

Tijdens het schooljaar 2018-2019 kwam het VRT NWS langs. Bekijk hier het artikel:

Bron: VRT NWS